Centre experientiale de dezvoltare  

> Conceptul We Know How

Cursurile deschise sau programele de training, desi foarte utile in dezvoltarea diferitelor competente profesionale, sunt insuficiente pentru dezvoltarea maximala a potentialului profesional al unei persoane, pur si simplu din cauza complexitatii extraordinare a fiintei umane si a unicitatii fiecaruia dintre noi.

Valoarea estimata in performante a cunostintelor teoretice si a experientei practice este dublata si maximal valorificata daca fiecare dintre noi isi gaseste si activeaza propria reteta a succesului.

Programele We Know How de dezvoltare si optimizare a competentelor se bazeaza pe principiile invatarii si dezvoltarii experientiale – daca vrei sa inveti sa inoti, trebuie sa te arunci in apa.

> Aplicatii

Programele experientiale We Know How sunt eficiente in dezvoltarea competentelor comportamentale, in optimizarea aspectelor negative ce diminueaza performantele si in dezvoltarea maximala a aspectelor pozitive ce sustin performantele de top.

Competentele vizate sunt:

Nivelul de complexitate al programelor vizeaza in special nivele de middle si top management si merg pe directia schimbarilor profunde, a valorilor si mentalitatilor care au cel mai mare impact in comportament si implicit in performanta manageriala.

> Etapele optimizarii si dezvoltarii competentelor

Studiile asupra dezvoltarii personalitatii umane, precum si asupra corelatiilor dintre dinamica psiho-comportamentala si performantele pe plan profesional, si nu numai, au identificat o serie de aspecte definitorii persoanelor cu performante exceptionale. Aceste aspecte au devenit obiectivele programelor noastre de dezvoltare.

Etapele prin care dobandim eficienta in diferitele arii de activitate profesionala sunt urmatoarele
1. Autocunoastere
2. Feed-back asertiv si constructiv
3. Motivare si automotivare

> Metodologie

Programele constau in simularea unor situatii provocative, customizate pentru a provoca manifestarea unor competente, atitudini, mentalitati, valori, motivatii, opinii foarte personale si raportate la acele aspecte pe care dorim sa le optimizam si sa le dezvoltam, in functie de cerintele organizatii.

Exercitiile sunt urmate de o auto-analiza asistata a celor intamplate, ce provoaca auto-explorarea si constientizarea dificultatilor intampinate, dar si a resurselor activate.

Programele se desfasoara in sesiuni, iar o sesiune dureaza o zi. Frecventa sesiunilor este variabila, acestea putandu-se desfasura intensiv (de exemplu, 5 sesiuni pe parcursul unei intregi saptamani) sau pot fi repartizate pe parcursul a maxim 6 luni (distanta in timp intre 2 sesiuni sa nu depaseasca o luna).